Praktijkfolder

Praktijkfolder huisartsenpraktijk Assink


huisartsenpraktijk Assink

Jeudje 2
1621 GM Hoorn
Telefoon: 0229-214008
Fax: 0229-249547

:

assink.praktijkinfo.nl


Home

Nieuwe online patientportaal.

We hebben een nieuw online patientportaal: Klik hier om u opnieuw te registeren.  De registratie opnieuw.

 

Welkom op de site van huisartsenpraktijk Assink, die u bereikt heeft via de website van Veliushoed, de vier Huisartsenpraktijken Onder Een Dak op het Jeudje.

 

BIJZONDER in de Velius' hoed: de behandeling van HANGENDE OOGLEDEN!

Een van onze huisartsen, dokter Wybenga, legt zich al vele jaren toe op chirurgische ingrepen in de huisartspraktijk. Inmiddels is de ooglidcorrectie daarvan speerpunt geworden. Deze ingreep, die doorgaans niet door de verzekeraar wordt vergoed kan voor gereduceerd tarief worden uitgevoerd bij  patiënten van de Velius' hoed. Voor meer informatie klikt u hier.

 

Vernieuwde patiëntenomgeving. Regel met gemak uw zorg online!

In de patiëntenomgeving kunt u 24 uur per dag snel, veilig en online contact met uw huisarts hebben. Met uw eigen account logt u veilig in en hoeft u niet elke keer opnieuw uw gegevens in te voeren.

 

Toestemming regelen

Hier kunt u uw toestemming regelen voor het elektronisch beschikbaar stellen van uw medische gegevens via het LSP (Landelijk Schakelpunt). U kunt uw toestemming regelen voor uw huisarts en apotheek.

Wat moet u doen?

U regelt uw toestemming in drie stappen:  

 1. Klik op 'LSP' en zoek en kies de zorgverlener voor wie u uw toestemming wilt regelen.
 2. Vul uw gegevens in.
 3. Verstuur uw gegevens met DigiD met sms, of print het formulier en geef dit aan uw zorgverlener.

Belangrijk om te weten!

 • Wilt u dat zowel uw huisarts als uw apotheek uw medische gegevens kan uitwisselen? Geef ze dan allebei uw toestemming. Als meerdere apotheken een dossier over u bijhouden, kunt u elk van hen toestemming geven.
 • Heeft u eerder op deze website uw toestemming geregeld met DigiD met sms? Dan kunt u bij 'Mijn statusoverzicht' nagaan of uw zorgverlener uw toestemming heeft verwerkt.

 

 

Nederlandse Praktijk Accreditering
Sinds 2017 is de praktijk gecertificeerd met een NHG keurmerk: de ‘Nederlandse Praktijk Accreditering’.  Hiermee laten wij zien dat we aan kwaliteitsverbetering werken, aan veiligheid werken en transparantie nastreven.
Om dit keurmerk te behouden wordt jaarlijks een audit verricht door een officiële NPA-accrediteur. De praktijk wordt op die dag op een aantal punten beoordeeld en de adviezen die hieruit volgen worden in verbetertrajecten opgenomen.  

Praktijkinformatie

Via het submenu kunt u alle relevante informatie over de praktijk terug vinden.

 

De praktijk is voor bewoners van de binnenstad van Hoorn met postcode 1621, 1623 en 1624.

De praktijk staat open voor nieuwe inschrijvingen.

 

Contact met uw huisarts na ziekenhuisopname

 

Het kan voorkomen dat u in contact komt met andere gezondheidszorginstelling dan uw huisarts. Bijvoorbeeld met de huisartsenpost, de ambulancedienst of de specialist. Dit is vaak een indrukwekkende ervaring.

Vaak, maar niet altijd, krijgt de huisarts bericht. Als u een dergelijk contact wilt bespreken met uw huisarts, kunt u het beste een terugbelafspraak maken met de huisarts die u het beste kent.

Een enkele keer horen wij van patiënten terug: “ik had verwacht dat u contact zou opnemen, maar ik hoorde maar niets”. Daaruit spreekt veel vertrouwen, maar ook teleurstelling. Dat laatste willen wij natuurlijk liever voorkomen.

Dus: als u graag wil overleggen, bel dan de praktijkassistente. U wordt teruggebeld op een geschikt tijdstip en wij blijven op de hoogte van uw gezondheid.

Telefoon

Voor het maken van afspraken kunt u bellen tussen 08.00 - 12.00 met telefoonnummer 214008.
Voor uitslagen kunt u bellen tussen 14.00 en 14.30.

Voor herhaalrecepten belt u ook met 214008 en drukt u vervolgens optie 2. Ook kunt u op de website herhaalrecepten aanvragen via het kopje herhaalrecepten.

Voor SPOEDGEVALLEN kunt u bellen naar 214008 en drukt u een 1.

Als u een afspraak wil maken vraagt de assistente naar uw klachten. Dit vraagt zij om te kunnen inschatten of u vandaag nog geholpen moet worden, hoeveel tijd er nodig is of dat zij u misschien telefonisch adviezen kan geven.

Openingstijden

Vanaf januari 2018 zijn de openingstijden van de praktijk gewijzigd.

Openingstijden van tot
Maandag 08:00 17:00
Dinsdag 08:00 17:00
Woensdag 08.00 13.00
Donderdag 08:00 17:00
Vrijdag 08:00 17:00

Op de woensdagmiddag kunt u voor spoedgevallen terecht bij dr. Wybenga of dr. Seelt.

Belt u ons telefoonnummer 214008 en luistert u het bericht af, op het bandje wordt genoemd wie er waarneemt voor spoedgevallen.

Centrale huisartsenpost

Als u 's avonds, 's nachts of in het weekend een huisarts nodig heeft kunt u contact opnemen met de centrale huisartsenpost te Hoorn via telefoonnummer 0229-297800. 

Zij zijn gevestigd aan de Maelsonstraat 5. U kunt uitsluitend terecht na een telefonische afspraak.

Assistentie en praktijkondersteuning

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek (tussen 14.00 uur en 14.30 uur) en voor herhalingsrecepten.

U kunt bij de assistente verder terecht voor:

 • Herhaalrecepten
 • Het meten van de bloeddruk
 • aanstippen van wratten
 • verbinden van wonden
 • oren uitspuiten
 • hechtingen verwijderen
 • zwangerschapstest
 • urine onderzoek
 • suiker- en Hb-controle
 • uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
 • zwachtelen en tapen
 • verstrekken van informatiefolders


Maak hiervoor telefonisch een afspraak, op werkdagen tussen 8 en 10 uur.

Praktijk ondersteuners

In de praktijk van dr. Assink zijn vijf praktijkondersteuners werkzaam, drie praktijkverpleegkundigen somatiek en 2 praktijkondersteuners GGZ.

Praktijkondersteuners somatiek (Ingrid Besseling, Marit van de Knaap, Carolyne Verhoeven):

Deze speciaal opgeleide verpleegkundigen verzorgen de controle en begeleiding van patiënten met een chronische aandoening en ondersteunen de huisartsen hiermee in de zorg voor deze groep patiënten, zoals:

 • Diabetes Mellitus type 2
 • Chronische longaandoeningen als Astma en COPD.
 • Preventie van hart- en vaatziekten.
 • Begeleiding bij het stoppen met roken

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen:


Telefonisch spreekuur: dagelijks van 12:00 - 12:30 uur

maandag, woensdag en vrijdag ook van 13:30 - 14:00 uur Tel: 0229-266002

U kunt ook het antwoordapparaat inspreken: spreek uw naam, geboortedatum, de naam van uw huisarts en uw telefoonnummer in dan wordt u zo spoedig mogelijk terug gebeld.


Inloopspreekuur: dinsdag en donderdag 8.20-8.40 uur voor het bepalen van een nuchter bloedsuiker. Wij willen u vriendelijk verzoeken om u van te voren aan te melden bij de balie.

Praktijondersteuners GGZ:

Ruim 4 op de 10 Nederlanders krijgen in hun leven te maken met psychische problemen. De overheid wil dat mensen met psychische problemen passende hulp krijgen via de huisarts, basis GGZ of gespecialiseerde GGZ.

Als huisartsenpraktijk vinden wij het belangrijk dat mensen laagdrempelig en zonder extra kosten voor de patiënt, gezien kunnen worden binnen de praktijk, op een spreekuur door onze vaste praktijkondersteuners GGZ: L. Hilkens en F. Wybenga, psychologen.